Monday, September 17, 2012

Kitchen Cabinet

Pernah dengar nama KUBIQ? Ape bende pulak Kubiq ni eh? Its all about kitchen, wardrobe, appliances and accessories. Kesahnya masa pergi Renovation & Mother Baby Kid Expo kat PWTC bulan Jun aritu, kami menyinggah kat Kubiq ni tengok kitchen cabinet (KC). Dah 8 tahun duk umah tu, takde KC pun. Yang ada kabinet biasa-biasa je beli kat kedai perabot tu. Hehehe. Tengok pada harga, ianya mampu milik. Korang boleh wujudkan KC dengan budget yang korang ada. Yang bestnya, miniature KC akan terbina depan mata you all sendiri.


Nak bina model kabinet ni, korang kena tahula brapa kaki KC yang you all nak tu nanti. Nak yang L shaped ke, I shape ke, U shaped ke..nanti depa akan buat model KC berdasarkan kehendak kita. On the spot boleh tahu berapa harga kabinet tu. Memang best. Pernah jugak pergi kat kedai kabinet lain sebelum ni, tapi depa main lukis-lukis je atas kertas A4, lepas tu bagi harga puluhan ribu hengget. Demam kejap! Masa kat sini, we all decide nak yang 10' L shaped KC. Banyak design-design lain dan harganya sangat berpatutan.


 I-Shape Kitchen
Code : I10B
Size : 10' 
Base Unit 10'   Wall Unit 7'
RM1,785*
L-Shape Kitchen
Code : L5-9B
Size : 5'  x 8.5'
Base Unit 11.5'   Wall Unit 6'
RM1,903*

Sebelum masuk bulan puasa, aku ngan Peja terjah la ke kilang dia kat Kota Damansara, nak buat confirmation and payment harga cabinet yang kami berkenan masa kat expo aritu. Nak dijadikan cerita, kat kilang dia tengah buat 50% discount on KC display set and 30% on appliance! Wow, langkah kanan! Masuk-masuk aje kat tempat display tu, terus berkenan ngan 10' I shaped KC with acrylic door and solid surface. Harga before less (KC and appliance) RM 6832.80. Lepas tu mata aku terskodeng hob and hood. Maklumla, ada 30% discount kan. Harusla cuci mata gitu. Lepas tu tertengok pulak oven. Suruh Cik Ita (orang Kubiq tu) kirakan total cabinet and appliance. Suam sejuk badan dibuatnya. Maklumla, bajet kami tak berapa besar. Duk bermesyuarat ngan Peja jap. So, the final decision, kami panjangkan lagi cabinet tu jadi 15' dengan tambah tall unit with basket, amik sink, hob and hood.

 Total price: RM5958.60! (KC and appliance) Yeaah!!
Opps, dapur tak siap lagi, tapi KC dah pasang dulu. Huhu

 Ni la tall unit nyer, siap skali ngan basket

Kalau amik KC sahaja (10') after 50% discount hanya RM 2538.40!! Wow!

Hehehe, apa lagi. Kalau nak dapatkan best promotion bolehla terjah next year punya expo ye. Jumpa anda di sana!!

2 comments:

elle labelle said...

comangg comangg... mmg comangg.. mana oven beb? lepas ni bertambah2 la hasil made wit lep..

luvly_heart said...

wahhhh akan dipertimbangkan ni... kat mana kilangnya kat kota damansara tu? waa mau terjah utk renovation rumah bila rumah dh siap nnti... best ni... :))

Post a Comment