Wednesday, June 25, 2014

Atasi Kolesterol dengan Phytocol ST

Psstt, nak bagi tahu ni. Lebih dari 6 juta rakyat Malaysia yang menghadapi masalah kolesterol tinggi? Mungkinkah anda salah seorang daripada mereka? Awas kawan-kawan. Dahla Malaysia ni the best dalam bab makanan. Nak masakan Melayu ada, Chinese ada. Indian ada. Arabic food pun ada. Japanese, Korean, Indonesian food memang senang nak cari kat negara kita ni. You name it, semua ada. Tahukah anda, American Heart Association menyarankan pengambilan kolesterol adalah tidak melebihi 300mg sehari?  


Kita kat Malaysia ni terlebih-lebih mg yang diambil. Pulak tu dah jadi habit orang kita, pagi petang siang malam makan makanan yang berat-berat. Supper amik sup kambing cicah roti pulak khen? Pergh! Mantop kolesterol! 


Ramai yang tahu, kebanyakan makanan yang ada lemak haiwan mengandungi kolesterol. Selain itu, punca kolesterol adalah dari makanan yang kita ambil seperti keju, kuning telur, daging, ayam dan udang. Sebenarnya, kolesterol ni memang dah dihasilkan sendiri oleh badan kita. Ia di hasilkan di hati. Kolesterol ni berfungsi untuk menghasilkan hormon dan membentuk membran sel seterusnya dibawa ke seluruh badan manusia melalui plasma darah. Selain itu, kolesterol juga penting dalam pembentukan asid hempedu dan Vitamin D dalam badan. Bukan kata tak perlu langsung kolesterol. Dia pun penting juga untuk sistem biologi badan kita, cuma kalau berlebihan tu, parahlah.

Bila plak terbentuk pada arteri, saluran darah menjadi sempit dan menghalang pengaliran darah ke seluruh badan. Jika ini berlaku berhampiran dengan organ penting seperti jantung, ia akan menyebabkan masalah serius seperti serangan jantung yang boleh membawa maut.

Jika arteri yang menyalurkan darah ke otak pula tersumbat, ia akan menyebabkan seseorang itu mengalami strok. Kolesterol yang tinggi juga boleh menyebabkan artherosclerosis atau arteri menjadi keras dan rapuh kesan daripada plak yang memenuhi arteri. Ini bukan sahaja menghalang pengaliran darah, malah ia juga akan menyebabkan arteri pecah kerana terlalu rapuh dan akan menyebabkan darah menjadi beku di dalam badan.


Sudah semestinya kita tidak mahu kolesterol jahat ni termendap dalam salur darah kita. Kepada mereka yang ada masalah kolesterol tinggi walaupun badan ramping dan kurus, haa..jangan risau. Kini ada penyelesaiannya. MEMPERKENALKAN....


Jom atasi kolesterol dengan PYHTOCOL ST, keluaran terbaru Shaklee yang dilancarkan pada 6 Jun 2014 yang lalu di Shaklee National Conference bertempat di Sunway Convention Center. 

Mampu ke kawan-kawan, nak telan 200 batang carrot setiap hari? Masuk yang ke 10 muntah rasanya. Ngeee. Jadi, ambil langkah bijak sekarang! Telan je Phytocol ST sebelum waktu makan. Jom ramai-ramai borong Phytocol ST ni. Jadikan ia sahabat baik yang sentiasa ada di sisi. 

Untuk sebarang pertanyaan juga pembelian, hubungi:
Diyana Atan
019-6976889

COD bagi kawasan:
Taman Puncak Jalil, Equine Park, Lestari Perdana, Putrajaya,
KLIA & KLIA2


0 comments:

Post a Comment