Yeazzaa...berjaya buat tiramisu yang best nih! Resipi dah lama dah dapat. Tu pun mintak ngan Diva Vouge Putrajaya. Huhuh..sedapnye!! Lemak berkrim gittu. Selamat datang lelemak sekalian kebadanku!! Muahahaha. Aku buh dalam bekas Tupperware je...senang nak melantak! Ok, anak murid sekalian...amik pen dan kertas...ready untuk salin resepi! (Cikgu pun ciduk dari myresipi daa...thanx to owner resipi.)
Bahan-Bahan:
* 250g cream cheese
* 250g whipping cream
* 160g gula
* 2 paket biskut tiramisu (daku guna biskut tiger sajo!)
* bancuhan air nescafe (tanpa gula)
* serbuk koko/coklat untuk hiasan
Cara-cara:
1. Satukan cream cheese + whipping cream + gula. Kemudian putar hingga kembang.
2. Celupkan biskut kedalam air bancuhan nescafe, kemudian susun dalam bekas sederhana besar
3. Sapukan cream dengan rata kepermukaan biskut. Ulang sehingga menjadi 3 lapisan.
4.Kemudian, taburkan serbuk koko. Kalo nak cantik taruk koko dalam penapis, baru berterabur cantik je. Simpan sejuk dalam petis ais.
SELAMAT MENCUBA!!! SENANG jer...
* 250g cream cheese
* 250g whipping cream
* 160g gula
* 2 paket biskut tiramisu (daku guna biskut tiger sajo!)
* bancuhan air nescafe (tanpa gula)
* serbuk koko/coklat untuk hiasan
Cara-cara:
1. Satukan cream cheese + whipping cream + gula. Kemudian putar hingga kembang.
2. Celupkan biskut kedalam air bancuhan nescafe, kemudian susun dalam bekas sederhana besar
3. Sapukan cream dengan rata kepermukaan biskut. Ulang sehingga menjadi 3 lapisan.
4.Kemudian, taburkan serbuk koko. Kalo nak cantik taruk koko dalam penapis, baru berterabur cantik je. Simpan sejuk dalam petis ais.
SELAMAT MENCUBA!!! SENANG jer...
0 comments:
Post a Comment